Perinteinen pikavippi on 100 euron laina

Pikavipit rantautuivat Suomeen vuonna 2005 eli reipas kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen rahoitus- ja laina-ala on kokenut melkoista kehitystä ja muutoksia, niin yritysten puolelta kuin lainsäädännössäkin. Tästä huolimatta lainapalvelujen tuotteissa edelleen sinnittelee perinteinen 100 euron laina eli puhekielessä tutumpi pikavippi.

Pikavippi on siis käytännössä ollut 100 euron laina. Alkuperäinen kiinteä lainasumma on kuitenkin ajan kuluessa kasvanut, ja pikavippiä voi nykyään nostaa jopa 400 euroa. Pikavippi on aina kertalaina, joka siirtyy tilille kokonaisuudessaan. Se maksetaan tavallisesti takaisin pienissä kuukausierissä vuoden kuluessa.

Lainatuotteiden kehityksen myötä nykyään löytyy myös lainantarjoajia, jotka myöntävät täysin kulutonta ja korotonta lainaa, esimerkiksi mainitun 100 euron verran.  Näissä tapauksissa laina myönnetään usein pariksi viikoksi, jolloin se on maksettava nopeasti takaisin. Mikäli takaisinmaksu viivästyy, alkaa laina kasvaa korkoa ja maksut suoritetaan tavallisen pikavipin tavoin kuukausierissä.

Ilmainen laina on erityisen kätevä rahoitusratkaisu juuri ennen palkkapäivää, mikäli odottamaton meno yllättää. Lainan voi maksaa pois heti palkkapäivänä, eikä ylimääräisiä kuluja ehdi kertyä.

Riittääkö 100 euron laina?

On selvää, että 100 euron laina on nykypäivänä todella pieni. Se ei ole kovin iso apu. Joissain tilanteissa ei edes pikavippien maksimi 400 euroa riitä. Tällaisiin tilanteisiin on luotu OKvipin joustoluotto.

Joustoluotto on 100–3000 euron suuruinen luottotili, joka toimii kuin luottokortti sijaintinaan lompakon sijasta verkko. Joustoluotto on siis joustava laina ja luottotili. Voit tehdä tililtä haluamasi kokoisia nostoja juuri niin usein kuin haluat tai tarve vaatii.

Hakemalla itsellesi joustoluoton saat taloudellisen hätävaran odottamattomia menoja varten. Avattu joustoluotto ei kerrytä korkoa, vaan sen voi todella hakea hätävaraksi, vaikka tällä hetkellä varsinaista tarvetta taloudelliselle tuelle ei olisikaan.

Joustoluotto joustaa myös takaisinmaksun puolesta. Joustoluotto sopiikin maksaa takaisin yhdessä erässä eli kokonaisuudessaan tai pienemmissä kuukausierissä pidemmällä aikavälillä. Joustoluotto elää nostojen ja maksujen mukaan.


Takaisin Ajankohtaista-sivulle